ATTRACTOUR projekt

 

A projekt célja a Medimurjei és a letenyei idegenforgalmi célpontok (és a környező területek) felépítése, a kulturális örökség turisztikai látványosságok védelme és az innovatív közös turisztikai termékek csomagok kialakítása. A Čakovec-i beruházás magában foglalja az egykori laktanya épületének rekonstrukcióját (egy korábbi őrház) és a Letenyi Szapary-Andrássy Kastély rekonstrukcióját.

A projekt támogatja a környezetvédelmet, mivel a projekt egyik célja a kulturális és természeti értékek megőrzése illetve a turizmus fellendítése a Mura mentén.

A terület a nemzetközileg releváns természeti és szabadidős hálózatok (Mura-Dráva, Eurovelo útvonalak) része, versenyképes sport-, szabadidős-, wellness-, élelmiszer- és borkiállítással a gyönyörű, festői és változatos régióban. Ezen belül a megcélzott terület aktív turisztikai célpontként definiálható a kínált turisztikai attrakciók és termékek miatt: kerékpárutak, oktatási útvonalak, a Mur régió mint természetközeli turisztikai célpont, borutak és a vidéki turizmus.

 

Az Attractor 2017. szeptember 1-jén kezdődött, és 2019. április 30-ig valósul meg, és az INTERREG V-A Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2014-2020 keretében.

A projekt összértéke 1.499.277,92 EUR, amelyből az EU társfinanszírozása 85%, 1.274.386,23 EUR. A vezető kedvezményezett: Međimurje Regionális Fejlesztési Ügynökség, a projektpartnerek pedig: Međimurje megyei Turisztikai Egyesület, Letenye Város Önkormányzata és a Pannon Egyetem - Nagykanizsai Kampusza.

Letenye költségvetése:

Eu hozzájárulás (85%): 592.375,62 euro

Nemzeti hozzájárulás (10%): 69.691,25 euro

Saját hozzájárulás (5%): 34.845,63 euro

Teljes költségvetése Letenyének: 696.912,5

 

 

 

 

A projektben elért eredmények:

-          A Szapáry-Andrássy Kastély földszintjének felújítása (részleges felújítás): Műemlék védelem alatt álló épület: falkutatás, épületvillamosság, fűtési rendszer felújítása, ablakok felújítása, festés, padlózat,

-          A kastély mellett a Turisztikai Iroda kialakítása és bútorbeszerzés

-          Atérség turisztikai látványosságairól szóló promóciós videó elkészítése

-          4 nyelvű bookletek összeállítása, magyar, horvát, angol és német nyelven

-          A bécsi és ljubljanai turisztikai vásáron való megjelenés, népszerűsítve a környék turisztikai attrakcióit és a projektet

-          Kreatív workshopok gyermekek részére a letenyei nevezetességekről

 

A letenyei Turisztikai Iroda

Az ATTRACTOUR pályázat egyik fő vezérfonala a Turisztikai Iroda kialakítása és megnyitása, akárcsak Csáktornyán a horvát partnerek által. A Turisztikai Iroda kapuja nyitva áll a környékre látogató turisták számára, akik informálódhatnak a letenyei és a Mura vidék által kínált turisztikai és természeti attrakciókról. A Turisztikai Iroda hétköznapokon reggel 9 órától délután 5 óráig látogatható, ahol a segítségnyújtásban a Város által kijelölt turisztikai szakember felvilágosítást ad a kirándulóknak a helyi nevezetességek és kirándulási lehetőségek kapcsán. A projekt keretében elkészült információs bookletek ingyen elvihetőek a Turisztikai Irodából, melyek négy nyelven elérhetőek: magyar, angol, német és horvát. Természetesen az érdeklődő helyi lakosságot is szeretettel várjuk, ha információra lenne szükségük.

 

Promóciós videó a térség gazdag természeti és kulturális örökségeiről

 

Képgaléria

Turisztikai iroda

Szapáry-Andrássy Kastély felújítása

Kastélyátadó és a turisztikai iroda megnyitója

Kreatív gyermek workshopok

Rendezvények, turisztikai vásárok